Help ons mee
Of u nu een individu, vereniging, particuliere grondeigenaar of gemeente bent, alle hulp is welkom. Samen maken we een groot verschil. U kunt meedoen aan georganiseerde opruimacties of een eigen initiatief opzetten. Zo dragen we samen bij aan een schone Maas!

Meer lezen...

De resultaten
Fietsen, schoenen, en heel veel plastic flessen....het wordt opgeruimd door vele actieve vrijwilligers en verenigingen!

Meer lezen...

Opruimacties
Er zijn verschillende opruimacties langs de Maas. De ervaring en resultaten kunt u op deze website teruglezen. Zo wordt duidelijk welke effecten onze gezamenlijke inspanningen hebben. We zijn ook er benieuwd naar uw ervaring met het ruimen van afval langs de Maas. Laat het ons weten!

Meer lezen...

Het probleem
Zwerfafval vervuilt niet alleen het land, maar ook de rivieren en beken. De enorme hoeveelheid afval in de Maas belandt, in april na de hoogwaterperiode, op de oevers en de uiterwaarden van de Maas. Ook hoopt het afval zich op voor stuwen en sluizen. Dit is niet alleen lelijk voor het landschapsbeeld, maar ook schadelijk voor mensen, dieren en planten. Vindt u ook niet?

Meer lezen...

Resultaten

De resultaten van Schone Maas Limburg 2017

Met meer dan 1683 vrijwilligers zijn in de maanden maart en april 2017 maar liefst 144 trajecten langs de Maas opgeruimd. In de 123 gebieden waarvan wij cijfers hebben ontvangen zijn 3735 vuilniszakken gevuld met, met name, plastic afval. Per traject worden dus gemiddeld 30 zakken opgehaald!  Ondanks de lage waterstand deze winter mogen we dus constateren dat er in vergelijking met 2016 niet minder afval is opgeruimd vanaf de oevers.

Wij zijn alle vrijwilligers én de lokale coördinatoren van gemeenten en terrein beherende organisaties zeer dankbaar voor hun inzet en hopen ook volgend jaar een beroep op hen te mogen doen. In de tussentijd spannen wij ons als SchoneMaas partners in om eenieder te overtuigen van de noodzaak om geen afval meer in de natuur (en dus het water) terecht te laten komen!

 

Volg de resultaten, beelden en discussies op Facebook.

Schone Maas op facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.
lijntje