Help ons mee
Of u nu een individu, vereniging, particuliere grondeigenaar of gemeente bent, alle hulp is welkom. Samen maken we een groot verschil. U kunt meedoen aan georganiseerde opruimacties of een eigen initiatief opzetten. Zo dragen we samen bij aan een schone Maas!

Meer lezen...

De resultaten
Fietsen, schoenen, en heel veel plastic flessen....het wordt opgeruimd door vele actieve vrijwilligers en verenigingen!

Meer lezen...

Opruimacties
Er zijn verschillende opruimacties langs de Maas. De ervaring en resultaten kunt u op deze website teruglezen. Zo wordt duidelijk welke effecten onze gezamenlijke inspanningen hebben. We zijn ook er benieuwd naar uw ervaring met het ruimen van afval langs de Maas. Laat het ons weten!

Meer lezen...

Het probleem
Zwerfafval vervuilt niet alleen het land, maar ook de rivieren en beken. De enorme hoeveelheid afval in de Maas belandt, in april na de hoogwaterperiode, op de oevers en de uiterwaarden van de Maas. Ook hoopt het afval zich op voor stuwen en sluizen. Dit is niet alleen lelijk voor het landschapsbeeld, maar ook schadelijk voor mensen, dieren en planten. Vindt u ook niet?

Meer lezen...

Doe Mee!

 

Deelgebied Mook-Bergen Deelgebied Maastricht Deelgebied Sittard-Geleen Deelgebied Roermond - Maasgouw Deelgebied Venlo - Peel en maas

Op te schonen trajecten

In Geoweb (digitale omgeving vanuit Rijkswaterstaat) zijn alle Maastrajecten die opgeschoond moeten worden, in kaart gebracht. U kunt zich in Geoweb aanmelden voor het opschonen van één van de trajecten. Klik op hieronder op het kaartje en dan ziet u de trajecten in GeoWeb.

 

deelnemende_gemeenten_201510

Werkwijze GeoWeb

  • Zoom in  met uw muis of de +/- tool links van de kaart
  • Klik op een traject
  • Er verschijnt automatisch een pop-up door met de muis over het traject te bewegen
  • In de pop-up vindt u de beheerder en een e-mail om u op te geven voor het traject
  • In de pop-up vindt u tevens een link om u op te geven voor het traject.

Extra:

  • Indien u de trajecten voor 2015 wilt zien, klik links onderin op kaartlagen en in de legenda op ‘Op te ruimen gebieden 2015’
  • Wilt u de grootte van het traject weten: klik boven in het menu op ‘Meten”, klik  links op Afstand en klik met de muis op het begin en het eind van het traject. De meeste trajecten zijn ca. 2 km lang.
  • In de legenda is de luchtfoto aan en uit te schakelen

Bekijk hier een PDF met de opschoonacties 2016!

Overzicht aan te melden trajecten

lijntje