Help ons mee
Of u nu een individu, vereniging, particuliere grondeigenaar of gemeente bent, alle hulp is welkom. Samen maken we een groot verschil. U kunt meedoen aan georganiseerde opruimacties of een eigen initiatief opzetten. Zo dragen we samen bij aan een schone Maas!

Meer lezen...

De resultaten
Fietsen, schoenen, en heel veel plastic flessen....het wordt opgeruimd door vele actieve vrijwilligers en verenigingen!

Meer lezen...

Opruimacties
Er zijn verschillende opruimacties langs de Maas. De ervaring en resultaten kunt u op deze website teruglezen. Zo wordt duidelijk welke effecten onze gezamenlijke inspanningen hebben. We zijn ook er benieuwd naar uw ervaring met het ruimen van afval langs de Maas. Laat het ons weten!

Meer lezen...

Het probleem
Zwerfafval vervuilt niet alleen het land, maar ook de rivieren en beken. De enorme hoeveelheid afval in de Maas belandt, in april na de hoogwaterperiode, op de oevers en de uiterwaarden van de Maas. Ook hoopt het afval zich op voor stuwen en sluizen. Dit is niet alleen lelijk voor het landschapsbeeld, maar ook schadelijk voor mensen, dieren en planten. Vindt u ook niet?

Meer lezen...

Schone maas Limburg

Help ons mee!

Wilt u een bijdrage leveren aan een schonere Maas? Help ons dan mee met opruimen.
U kunt meedoen met onze opruimacties of ideeën opsturen via ons algemene contactformulier
 

Opruimacties

Klik op een gemeente voor op te ruimen trajecten.

kaart Deelgebied Mook-Bergen Deelgebied Maastricht Deelgebied Sittard-Geleen Deelgebied Roermond - Maasgouw Deelgebied Venlo - Peel en maas
lijntje